2021-07-27 12:28:10• hírek • Bede Emőke

Újabb hulladékkal teli kamiont kapcsoltak le a petei határátkelőnél

A szatmári határrendészek és a környezetvédelmi őrség munkatársai továbbra is folyamatos megfigyelés alatt tartják a Romániába érkező kamionokat. Az ellenőrzésnek pedig meg is van a hatása, hiszen rendszeresen buktatnak le olyan teherautókat, melyek rakterében nyugati országokból érkező, legtöbbször újrahasznosításra alkalmatlan hulladék van.

Legutóbb hétfőn érkezett a petei határátkelőhez egy ilyen kamion. A Romániában bejegyzett gépjármű rakterében elméletileg 18 tonnányi használt ruha és bútor volt, a rakomány állapota azonban egyértelművé tette, hogy sokkal inkább hulladékról van szó. Mivel a teherautó sofőrje ilyen jellegű szállítmányra vonatkozó dokumentumokkal nem rendelkezett, ezért a hatóságok megtagadták tőle az ország területére való belépést.


Körözött autót is fogtak Peténél


Ugyanezen a napon, 17 óra körül érkezett meg az átkelőhöz egy Máramaros megyei férfi, aki Jeep márkájú autójával egy utánfutót is vontatott. Az utánfutón egy francia rendszámokkal ellátott Peugeot Bipper utazott, ám mint kiderült, a járművet a francia hatóságok már keresik. Az 5 ezer lej értékű Bippert a határrendészet lefoglalta, az ügyben pedig vizsgálatot rendeltek el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: